Quantcast
Channel: טנדר 4x4 | שטח
Viewing all 462 articles
Browse latest View live

טנדר פיז'ו: הקאמבק

$
0
0

תומר הדר

טנדר פיז'ו – צמד המילים שהפך בשנות ה-70 וה80- לשם נרדף לרכב עבודה, עוד בימים שלפני ההיילקס, ההאנטר והדי מקס עומד לעשות קאמבק.

טנדר פיז'ו 504 ד'אנגל עם הנעה כפולה. פנאי מ-1982. צילום מתוך קטלוג פיז'ו

טנדר פיז'ו 504 ד'אנגל עם הנעה כפולה. פנאי מ-1982. צילום מתוך קטלוג פיז'ו

לפי דיווחים באירופה, פיז'ו צפויה להודיע במהלך השבועות הקרובים על תכניות להצגת טנדר עבודה שיתחרה בטויוטה היילקס. בין היתר נבחנת בפיז'ו האפשרות לייצר את הטנדר החדש במסגרת שיתוף פעולה עם אחת מיצרניות הרכב היפאניות, כגון מיצובישי, שכבר משתפת כיום פעולה עם פיאט, המייצרת גרסה מקומית משלה של מיצובישי טרייטון.

כמו טויוטה היילקס רק עם אריה של פיז'ו על החרטום. פיז'ו מסחרית בקרוב. צילום: ניר בן זקן

כמו טויוטה היילקס רק עם אריה של פיז'ו על החרטום. פיז'ו מסחרית בקרוב. צילום: ניר בן זקן

 

חדשות רכב פיאט מציגה טנדר 4X4 פולבק

שעון אנדרואיד לשטח של CASIO

לדברי דניס מרטין, מנכ"ל פיז'ו סיטרואן אירופה- בשבוע הבא צפויה PSA, חברת האם של פיז'ו למסור הודעה רשמית בנושא השקת הטנדר החדש. על פי הערכות באירופה, הפרטנרית ההגיונית ביותר ליצור של טנדר פיז'ו חדש היא טויוטה, עמה פיז'ו משתפת כיום פעולה ביצור מספר דגמים כדוגמת האייגו.


מבחן אופניים Haibike sDuro FullNine RC

$
0
0

רוני נאק

אופני הרים עם סיוע חשמלי נשמעים כדבר והיפוכו – ואפשר להבין את הפיוריסטים ("טהרנים" או "טהרניסטים" או סתם "ליסתים") אשר נתקפים רפקלס הקאה לשמע רצף המילים הנ"ל. אבל כמו שראינו בתחומים רבים אחרים, השוק מצביע ברגליים – תרתי משמע – והדרישה לאופניים עם מנוע עזר חשמלי (או כפי שמכונים בישראל אופניים חשמליים) הפכו למיינסטרים ולעובדה קיימת בנוף התחבורתי בישראל. מצד שני עוד לא רכבנו בארץ על אופני הרים חשמליים משכנעים ממש. השניים שנבחנו כאן, מ-ק.ט.מ ולאחרונה קונינג (הסינו-ישראלית) היו מוגבלים למדי במה שהם באמת יכולים לתת בשטח. עתה מגיעה בשורה חדשה בדמות HAIBIKE.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. 19K ואתם שם. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. 19K ואתם שם. צילום: פז בר

מי אתם הייבייק?

HAIBIKE הוא מותג גרמני צעיר אשר נוסד ב-1996 על ידי בני הזוג פואלו בעיירה שווינפורט בחבל בוואריה. העיר לה שורשים מהמאה ה-7 לספירה, נודעה בזכות יכולתה לתכנן, לפתח ולצייר מיסבים איכותיים למכונות (טנקים ומטוסי קרב) והיא עשתה זאת כל כך טוב שהפכה למטרה להפצצות שטיח של בעלות הברית. בכל מקרה, בני הזוג פואלו פיתחו סדרה של מתלים חדשים, עם 4 ובהמשך 7 חיבורים, שילבו שלדות קרבון להיצע בהצלחה רבה וב-2010 הם הראשונים (או לפחות בין הראשונים) לשלב מנוע חשמלי של בוש לתוך השלדה – על ציר ההנעה – ולא בטבור אחד הגלגלים. המבנה זכה לחיקויים רבים לכל רוחב התעשייה – כאשר רובה ככולה מאמצת את מנועי בוש שהפכו לסטנדרט. לקראת 2016 הייבייק מפצלת את ההנעה בין מנועי בוש בסדרות האגרסיביות יותר – XDURO לבין מנועי ימהה לסדרות השבילים SDURO. אלינו הם מגיעים דרך מצמן את מירוץ.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. 19K ואתם שם. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. 19K ואתם שם. צילום: פז בר

והאופניים?

לבחינה קיבלנו את אב הטיפוס – אשר שימש לתקינה – ממודל 2015 כאשר ההבדל היחיד בינו לבין גרסת 2016 אשר תשווק לציבור הוא העדר מעביר קדמי ושתי פלטות קדמיות – אשר יהיו בדגם המשווק. מדובר באופני שבילים עם גלגלי 29 אינטש' ומהלך של 100 מ"מ לפנים ומאחור.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. בולם רוקשוקס, מתלה 4-חיבורים, מנוע וסוללה של ימהה. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. בולם רוקשוקס, מתלה 4-חיבורים, מנוע וסוללה של ימהה. צילום: פז בר

 

השלדה היא שלדת אלומיניום – 6061 –  בעלת מבנה מאד יוצא דופן. המנוע החשמלי תלוי מתחתיה והוא למעשה גל ההנעה, לראש ההיגוי יש חיזוק מאד בולט ולשלדה יש זוויות חדות ומפוסלות כשל מפציץ חמקן. המתלה האחורי הוא מסוג 4 חיבורים עם מהלך של 100 מ"מ אותו מרסן בולם רוק שוקס מונארך RT. לפנים מזלג רוקשוקס XC32 עם נעילה מהכידון ומהלך של 100 מ"מ.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. מחשב דרך מאד אינטואיטיבי - מסך קריא ועיגון טוב לכידון. השתדלו שלא לשבור אותו בשטח. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. מחשב דרך מאד אינטואיטיבי – מסך קריא ועיגון טוב לכידון. השתדלו שלא לשבור אותו בשטח. צילום: פז בר

קצת על הזוויות והמידות. תמוכות השרשרת ארוכות: 490 מ"מ, זווית המזלג שטוחה לאופני 29 אינטש עם 68 מעלות, ציר ההנעה באותו הגובה של צירי הגלגלים – אפילו שב-29 רגילים יש דרופ של כמה מילימטרים. הנתונים הנ"ל מלמדים על מבנה יוצא דופן עם העדפה ברור ליציבות על פני זריזות היגוי.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. מנוע ימהה הוא בחירה יוצאת דופן בנוף הזה שמעדיף בוש. בכל מקרה מדובר ביחידה מדוייקת וחלקה מאד אבל גם עם עוצמה - עד 8 קג"מ שזה המון וצריכת זרם חסכונית המאפשרת לטייל בראש שקט. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. מנוע ימהה הוא בחירה יוצאת דופן בנוף הזה שמעדיף בוש. בכל מקרה מדובר ביחידה מדוייקת וחלקה מאד אבל גם עם עוצמה – עד 8 קג"מ שזה המון וצריכת זרם חסכונית המאפשרת לטייל בראש שקט. צילום: פז בר

העברת הכוח האנאטומית נעשית דרך קסטה של 10 הילוכים מאחור ומעביר אחורי שימאנו SLX עם מצמד. הכוח החשמלי מגיע כאמור ממנוע של ימהה עם 250 וואט ו-8.1 קג"מ. את המיץ המנוע מקבל מסוללת ליתיום של 36 וולט ונפח של 11 אמפר/שעה. המנוע לבדו שוקל 3.5 ק"ג והסוללה 2.9 ק"ג נוספים.

עוד באזור הרכיבים נציין מעצורי דיסק הידראוליים של טקטרו עם דיסקים בקוטר 180 מ"מ, סט גלגלים מחוזקים עם נאבות באנודייז כחול ורכיבים היקפיים נוספים ממותגים הייבייק ו-FSA.

כל הטוב הזה שוקל 22 ק"ג והמחיר לצרכן יהיה 19,000 שקלים.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. 22 ק"ג, זוויות היגוי שטוחות כל זה הופכים את המאזניים להעדיף יציבות על פני זריזות תמרון. נסו לזגזג והמשקל מורגש היטב. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. 22 ק"ג, זוויות היגוי שטוחות כל זה הופכים את המאזניים להעדיף יציבות על פני זריזות תמרון. נסו לזגזג והמשקל מורגש היטב. צילום: פז בר

רכיבה

ציפיתי לפגוש אופניים גמלוניים ומוזרים. ובמקום זאת פגשתי מכונת שבילים מאד מרשימה. כזו שכאילו מעלימה את המשקל שלה באותו האופן שאופנוע דו"ש גדול וחזק לא מרגיש כבד כשהמהירות עולה. תנוחת הרכיבה זקופה למדי והכידון הצר – ממקמים את הרוחב באופן מאד נינוח עם פחות משקל על הידיים כמקובל באופני XC רגילים. המערכת החשמלית; מנוע, סוללה – הופכת לשקופה מהאוכף ואין תוספת רוחב מוזרה לקרנק כפי שחווינו באופני הרים חשמליים בעבר.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. אין אחיזה יש הנאה ואפילו דריפטים - לא ממש שימוש סביר לפרופיל של הרוכבים על הדבר הזה. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. אין אחיזה יש הנאה ואפילו דריפטים – לא ממש שימוש סביר לפרופיל של הרוכבים על הדבר הזה. צילום: פז בר

כמו שאופניים תקניים אמורים להיות אין כאן מצערת והסיוע החשמלי מופסק ב-25 קמ"ש. זה לא אומר שאי אפשר לרכוב מהר יותר אם יש מורד או שביל מתאימים. אפשר לבחור בין שלושה מצבי תגבור שונים עם השפעה ישירה על הטווח: 70 ק"מ בתיגבור הגבוה ועד 130 קילומטרים במצב ECO. אנו רכבנו כמעט כל הזמן ב-HIGH ועל הסינגלים והשבילים הרגילים של בן שמן פלוס עוד לופ רגוע של 20 ק"מ באזור ביתרונות רוחמה – לא השתמשנו ביותר משליש הבארים שעל החיווי הדיגיטאלי.

המשקל, הגלגלים הגדולים וזווית ההיגוי שב"רילאקס" באים לידי ביטוי היטב בשבילים מתפתלים. האופניים האלו בהחלט שיעדיפו משהו אחר. צריך להיות מאד נחוש כדי לשנות כיוון מהר, המזלג מתפתל ואפילו שמרכז הכובד מרגיש נמוך – זה די מתיש ומתסכל. אפשר להוריד קצב אבל אז איפה הכיף? מסלעות, ומעברים טכניים מוגבלים בשל המנוע התלוי נמוך והמגן יפגוש את הסלעים בקלות אם לא תשימו לב במעברים.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. כיסוי הרבה קילומטרים ללא מאמץ - אם זו המטרה הסתדרתם. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. כיסוי הרבה קילומטרים ללא מאמץ – אם זו המטרה הסתדרתם. צילום: פז בר

אז אחרי שהוצאנו את הסינגלים המסולעים מהמשוואה נותרנו עם שבילים פתוחים. וכאן האופניים האלו מבריקים. בשטח ממילא מהירות של 20 עד 25 קמ"ש זה מהר יותר מהמהירות הממוצעת של רוב המטיילים (לא של מתחרי EPIC משורגי שרירים). כאן הסיוע החשמלי מוחק כל עליה, קטנה כגדולה ומאפשר לקצב שיוט מהיר וכיסוי קילומטרים ללא מאמץ כמעט בכלל – בטח בלי להזיע. העברת ההילוכים מצוינת, באדיבות שימאנו, ועל שבילי השדות והסינגלים המסורקים של הנגב מערבי הרכיבה הייתה חוויה נעימה מאד. זה בעצם כל העניין לא?

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. בשביל 19K היינו רוצים לקבל מעצורים איכותיים וחזקים יותר. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. בשביל 19K היינו רוצים לקבל מעצורים איכותיים וחזקים יותר. צילום: פז בר

קיטורים

הבלמים של טקטרו בסיסיים למדי ומתקשים להתמודד עם התנע שהמסה הזו מסוגלת להגיע אליה. חסרו לי עוצמת בלימה ומינון מדויקים. המתלה האחורי – אשר באופניים אחרים עושה עבודה נהדרת – מרגיש מבולבל. הוא מסלק יפה שיבושים קטנים אבל פרוגרסיבי מדי ומתקשח מאד בתגובה לתנועת מתלה ארוכה ומהירה – זה יותר תחושה של נוקשות כאילו יש בפועל מהלך גלגל קצר יותר. רעש השרשרת שמצליפה על השלדה פשוט מעצבן ואישית הייתי רוצה כידון מעט רחב יותר ומוט מושב הידראולי. מחיר? 19000 שקלים אובייקטיבית זה הרבה כסף. מאחר שאין לאופניים האלו מתחרים קשה לקבל פרספקטיבה עדיין. יחד עם זאת, אופניים רגילים במחיר הזה מצוידים הרבה יותר טוב.

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. מופע מרשים של הקונספט - יכולת טובה, טווח שימושי ואיכות כללית מצויינת - "בוסט" של איבזור והם יגעו בול בנקודה הנעימה. צילום: פז בר

מבחן אופניים הייביק חשמליים לשטח. מופע מרשים של הקונספט – יכולת טובה, טווח שימושי ואיכות כללית מצויינת – "בוסט" של איבזור והם יגעו בול בנקודה הנעימה. צילום: פז בר

סיכום

אם הצלחה במבחן הוא עמידה בהגדרות היצרן – הרי שהאופניים האלו הצליחו. הם ראשית כל אופני שבילים לגיטימיים אשר גם ללא ההנעה החשמלית יהיו ראויים לכל סינגל ושביל. איכות הבניה הכללית טובה מאד למרות הקיטורים הנ"ל. התוספת החשמלית נותנת כאן מימד מעניין – ופעם ראשונה שאיני מעקם אף לנוכח המפלץ – של מחיקה מוחלטת של העליות וצמצום מהותי של המאמץ הפיזי בשטח. למי זה מתאים? למי שהעדר הכשר מרחיק אותו מהשטח. האופניים האלו יכולים להכניס לשטח רוכבים רבים שעד כה נרתעו מכך בשל המאמץ הפיזי – ולהגדיל את העדה זו ברכה.

מיצובישי בזול (יחסית)

$
0
0

תומר הדר

מיצובישי אאוטלנדר יימכר החודש במחיר נמוך מזה של מכונית משפחתית, כך עולה ממידעון מועדון הצרכנות "הוט" שהופץ לפני מספר ימים בקרב חברי המועדון. על פי המידעון, האאוטלנדר יימכר ב-126,500 שקלים בגרסתו הידנית. מדובר בהנחה של 3,000 שקלים ביחס למחירו הרגיל של האאוטלנדר העומד על 129,500 שקלים.

על פי המידעון, יבואנית מיצובישי מעניקה הנחות ניכרות גם על דגמים נוספות במשפחת האאוטלנדר. לדוגמה; על מיצובישי אאוטלנדר אוטומטי בעל חמישה מושבים, שמחיר המחירון הרשמי שלו הוא 154,500 שקלים תוענק לחברי מועדון "הוט" הנחה של 6,600 שקלים. אאוטלנדר בעל שבעה מקומות, ברמת הגימור INSTYLE, מוצע ב-161,900 שקלים – מחיר המשקף הנחה של 7,600 שקלים ביחס למחיר המחירון. ההנחה הגדולה ביותר – בסך של עשרת אלפים שקלים, ניתנת בגרסת הELITE בעלת ההנעה הכפולה, מה שמוזיל את מחיר האאוטלנדר מ-202,900 שקלים ל-192,900 שקלים.

הוזלות משמעותיות בכל רכבי הפנאי שטח של מיצובישי דרך מועדון צרכנות הוט. מיצובישי פאג'רו עד 29,500 שקלים הנחה. צילום: פז בר

הוזלות משמעותיות בכל רכבי הפנאי שטח של מיצובישי דרך מועדון צרכנות הוט. מיצובישי פאג'רו עד 29,500 שקלים הנחה. צילום: פז בר

מיצובישי טרייטון מול טויוטה היילקס מול איסוזו דימקס

מבחן רכב מיצובישי אאוטלנדר מול ניסאן אקסטרייל

גם רוכשי מיצובישי פאג'רו זוכים להנחות במסגרת מועדון הצרכנות "הוט": פאג'רו קצר, שמחיר המחירון שלו הוא 296,900 שקלים נמכר לחברי "הוט" ב-269,900 שקלים – מחיר המשקף הנחה של 27 אלף שקלים. מיצובישי פאג'רו ארוך ברמת הגימור DESERT נמכר ב-292 אלף שקלים במקום ב-320 אלף שקלים (28 אלף שקל הנחה) והפאג'רו הבכיר; DAKAR נמכר ב-302,500 שקלים, הנחה של 29,500 שקלים ביחס למחירו המלא: 332 אלף שקל.

הוזלות משמעותיות בכל רכבי הפנאי שטח של מיצובישי דרך מועדון צרכנות הוט. מיצובישי טרייטון מאובזר עד 18,000 שקלים הנחה. צילום: רונן טופלברג

הוזלות משמעותיות בכל רכבי הפנאי שטח של מיצובישי דרך מועדון צרכנות הוט. מיצובישי טרייטון מאובזר עד 18,000 שקלים הנחה. צילום: רונן טופלברג

גם רוכשי טנדר מיצובישי טרייטון שמשתייכים למועדון "הוט" לא נותרים מקופחים: מחיר גרסת 4X4 הבסיסית – INTENSE הופחת עבור חברי המועדון מ-218 אלף שקל ל-202 אלף שקלים. הטרייטון DAKAR בעל ההנעה הכפולה הוזל מ-242,900 שקלים ל-224,900 שקלים, מחיר המשקף הנחה של 18 אלף שקלים.

טנדר ניסאן נבארה GTR?!

$
0
0

תומר הדר

השם "גודזילה" יכול בהחלט לגרום לילדות יפאניות עם קוקיות להימלט בצרחות אימה אל הסושיה הקרובה ולהתחבא מתחת לטאמאגו עד יעבור זעמה של המפלצת הרדיואקטיבית. השם "גודזילה" יכול לגרום גם לחובבי רכב להימלט בצרחות אימה בסגנון ילדות עם קוקיות – והם יודעים מדוע. "גודזילה" הוא הכינוי שהוצמד לניסאן סקייליין, בהתחלה באוסטרליה ואחר כך בכל העולם. למה? מכיוון שהסקייליין, או GTR בגלגול הנוכחי, היא מכונית שאוכלת אספלט וצמיגים ויורקת בקלות 300 קילומטרים בשעה. אך מה קורה כשלוקחים את ליבה המדמם של גודזילה ומכניסים אותו אל תוך בהמת משא תמימה? בשלב הראשון, הבהמה מתבלבלת קלות. לאחר מכן היא מתרגלת ללב החדש- והופכת לחיית טרף.

כך נראה טנדר ניסאן נבארה הדש - אשר אגב צפוי להגיע גם לישראל בקרוב. צילום: ניסאן

כך נראה טנדר ניסאן נבארה הדש – אשר אגב צפוי להגיע גם לישראל בקרוב. צילום: ניסאן

טנדר ניסאן נבארה בקרוב בישראל

איזה קרוסאובר הכי משתלם?

וזה בדיוק מה שעשו אנשי SEVERN VALLEY MOTORSPORT – השוכנת בשרופשייר, חבל ארץ שידוע בעיקר בגידול כבשים. בשלב הראשון התגנבו אנשי SVM אל הנבארה התמימה ושלפו ממנה את מנוע הדיזל המקורי, לא פראייר בפני עצמו, בנפח 2.3 ליטרים, שהפיק 190 כוחות סוס. לאחר מכן דחסו אנשי SVM במאמץ רב מנוע טווין טורבו של ניסאן GTR, בנפח 3.8 ליטרים.

הנה ביצוע מ-2007 של אותו הרעיון הפעם מידידינו שמעבר לגדר:

במקור מנוע ה-GTR מפיק 565 כוחות סוס, נתון חביב עבור ניסאן GTR סטנדרטית, אך ב-SVM הוחלט לשכנע את המנוע לגדוש, לינוק ולפלוט באופן הרבה יותר יעיל, מה שגרום לנבארה בסופו של דבר להוריד אל האספלט הבריטי 800 כוחות סוס. המהירות הסופית, לפי SVM היא מעל 300 קילומטרים לשעה. ויש גם בונוס: כושר הגרירה עלה לשלוש טונות.

צפו: טנדרים מתקשים במבחני ריסוק IIHS –קיה מצטיינת

$
0
0


תומר הדר

קיה ספורטאז' החדשה, ששיווקה בישראל החל לפני מספר חודשים זכתה בציון המרבי של במבחני הריסוק של ארגון הבטיחות האמריקאי IIHS, כך מודיע הארגון. הספורטאז' היוצא קיבל במבחן הריסוק של ה-IIHS  את הציון POOR, כלומר ציון גרוע, אך לפי ניתוח תוצאות מבחן הריסוק שערך הארגון לספורטאז' החדש, חל שיפור מהותי בבטיחותו של הרכב. כך, לפי ה-IIHS, תא הנוסעים של הספורטאז' לא התעוות באופן מהותי בתאונה. המדרס המיועד לרגלו השמאלית של הנהג חדר, לפי IIHS  לתוך תא הנוסעים למרחק של שישה אינצ'ים ואילו דוושת הבלם חדרה לתא הנוסעים למרחק של שלושה אינצ'ים. המושבים, המשענות וגם הגג כמעט לא התעוותו במבחן הריסוק, מה שהעניק לספורטאז' ציון בטיחות גבוה.

תוצאה חיובית מאד קבלה קיה ספורטאז' החדשה במבחן ריסוק IIHS האמריקאי. צילום: קיה

תוצאה חיובית מאד קבלה קיה ספורטאז' החדשה במבחן ריסוק IIHS האמריקאי. צילום: קיה

בשונה מן הספורטאז', מספר גדול של טנדרים שנבחנו על ידי ה-IIHS זכו לציונים הרבה פחות מחמיאים. פורד F150, הרכש החדיש ביותר של צה"ל הוא היחיד מבין כל הטנדרים שקיבל ציון "טוב" בכל הקטגוריות השונות של מבחן הריסוק. שברולט סילבראדו 1500 כפול קבינה קיבל ציון "סביר" בסעיף ההערכה הכולל וגם ציון "סביר" בסעיפים העוסקים בשמירה על חוזק המבנה. בסעיפי ההגנה על החזה, הראש והירכיים קיבל הסילבראדו ציון "טוב", אך בסעיפי ההגנה על רגלי הנוסעים זכה הסילבראדו לציון לא מחמיא : "עלוב".

תוצאות בינוניות למדי במבחני הריסוק האמריקאים IIHS. צילום: GMC

ג'י.אם.סי סיירה עם תוצאות בינוניות למדי במבחני הריסוק האמריקאים IIHS. צילום: GMC

GMC  סיירה כפול קבינה זכה גם הוא לציון "טוב" בכל הסעיפים הקשורים בהגנה על הנוסעים – אך בסעיפי החוזק המבני זכה לציון "סביר" לאחר שהIIHS קבע כי ההגנה על רגלי הנוסעים היא "עלובה". טויוטה טונדרה קיבלה גם היא ציון זהה לחלוטין לזה של GMC  סיירה.

תוצאות בינוניות למדי במבחני הריסוק האמריקאים IIHS. צילום: RAM

דודג' ראם עם תוצאות בינוניות למדי במבחני הריסוק האמריקאים IIHS. צילום: RAM

הטנדרים של דודג' יצאו גם הם כשידם על התחתונה: הדודג' ראם 1500 בגרסת הקבינה הכפולה וגם בגרסת קבינה וחצי קיבל ציון "עלוב "בסעיפי החוזק המבני וציון "בינוני" בסעיפי ההערכה הכללית לבטיחות הרכב. גם הראם, יש לציין, קיבל ציון טוב במרבית הסעיפים הנוגעים לבטיחות נוסעי הרכב, פרט לסעיף העוסק בחגורות הבטיחות, שם התקבל ציון "סביר". בדומה לכל הטנדרים שנבחנו, פרט לפורד F150, גם בראם בטיחות רגלי הנוסעים זכתה לציון "עלוב".

פולקסווגן נערכת לתערוכת בייג'ין

$
0
0

תומר הדר

האם  זהו הדור הבא של פולקסווגן טוארג? התשובה תיחשף במהלך השבועות הקרובים, עם חשיפת רכב קונספט חדש של פולקסווגן בתערוכת הרכב שתתקיים בבייג'ין בשבוע הבא. בינתיים, עד לחשיפת הדגם החדש, פולקסווגן מספקת מעט מאוד מידע טכני על הרכב ומסתפקת בחשיפת תמונה חלקית בלבד, ספק איור, של רכב הכביש שטח החדש.

על פי הודעתה של פולקסווגן, הקונספט מייצג את "אחד מרכבי הכביש שטח המתקדמים ביותר בעולם", שאמור, לפי פולקסווגן, לייצג את רכב הכביש שטח היוקרתי הבא שתציג החברה. גולת הכותרת, לפי פולקסווגן, היא מערכת ההנעה: מדובר במערכת פלאג אין הייבריד שמפיקה 367 כוחות סוס ומסוגלת להניע את הרכב למרחק של 50 קילומטרים בכוחו של חשמל בלבד, לפני שמערכות ההנעה הרגילות תופסות פיקוד. זמן התאוצה הרשמי ל100 קמ"ש לפי פולקסווגן הוא שש שניות – והמהירות הסופית היא 240 קמ"ש.

פולקסווגן משדרגת את האמארוק

$
0
0

תומר הדר

שש שנים חלפו מאז הצגתו של פולקסווגן אמארוק, המתחרה של יצרנית הרכב הגרמנית בטויוטה היילקס ודומיו, וכעת הגיע הזמן להפיק לקחים, לשדרג ולעדכן. הלקח העיקרי שעולה, ככל הנראה, מתכניותיה העתידיות של פולקסווגן הוא שהאמארוק צריך להיות ממוצב אי שם מעל למתחריו – ולפנות לקהל מעט שונה. מכיוון שכך, לפי פולקסווגן, האמארוק מתוח הפנים שיוצג בקרוב יהיה "פרמיום פיק אפ", טנדר ללקוחות שמעוניינים בתחושה יותר מפנקת ממה שהיו מקבלים עם טויוטה היילקס.

הדור הבא של פולקסווגן אמארוק כבר נראה באופק והוא מטפס גבוה יותר בסולם הפרימיום. איור: VW

הדור הבא של פולקסווגן אמארוק כבר נראה באופק והוא מטפס גבוה יותר בסולם הפרימיום. איור: VW

מבחן רכב טויוטה היילקס

עם מיצובישי טריטון למכתש הגדול

יתכן בהחלט שבכך רומזת פולקסווגן על תכניות עתידיות לגבי היריבה מרצדס, שמתכננת בעצמה פיק אפ שיתבסס על מכלולים של ניסאן נבארה. לפי פולקסווגן, חזית האמארוק תקבל עיצוב "יותר אתלטי" – ולוח המחוונים יעוצב מחדש כדי להעניק לנוסעי הרכב תחושה יוקרתית יותר. למרות שפולקסווגן נמנעת מלפרסם פרטים נוספים, פרט לאיור של האמארוק המחודש, ניתן להבין במספר מאפיינים עיצוביים שנועדו להעניק לאמארוק תחושה יוקרתית יותר, כגון שימוש בחלקים בצבע כסף בחלקו התחתון של הפגוש הקדמי.

הדור הבא של פולקסווגן אמארוק כבר נראה באופק והוא מטפס גבוה יותר בסולם הפרימיום. איור: VW

הדור הבא של פולקסווגן אמארוק כבר נראה באופק והוא מטפס גבוה יותר בסולם הפרימיום. איור: VW

צפו: מאיפה הגיעו טויוטה היילקס לדאע"ש?

$
0
0

רוני נאק

כולם מכירים את סרטוני התעמולה של דאע"ש אשר כמעט בכולם מככב מותג רכב אחד – בולט במיוחד – טויוטה. מאות אם לא אלפי טנדרים היילקס ורכבי שטח ועבודה של טויוטה – כולם במצב שנראה חדש ומבריק משרתים את לוחמי המדינה האיסלאמית בפשיטות ההרג שלהם לא מאד רחוק מגבולות ישראל.

מחבלים על טנדרים. הפתרון לתעלומה הזו הזוי. צילום: UT

מחבלים על טנדרים. הפתרון לתעלומה הזו הזוי. צילום: UT

בסוף 2015 הורה משרד האוצר האמריקאי לפתוח בחקירה לגלות מה המקור לכמות הגדולה מאד של רכבי השטח הללו. החקירה קבלה משנה תוקף – ובהילות – כאשר טייסי הקרב הרוסיים אשר פעלו נגד דאע"ש – גילוי בכוונות מטוסי הקרב שלהם הרבה יותר מפעם אחר את הגריל המוכר של טויוטה היילקס ועלתה הסברה כי ארה"ב מציידת ומחמשת אירגוני טרור ומאריכה באופן ייזום את הקונפליקט.


נציגי ארה"ב פנו אף לטויוטה היצרנית השניה בגודלה בעולם, בבקשה לסייע לאתר את מקור כלי הרכב הרבים אשר משמשים ככלי תעמולה וסער יעיל בידי דאע"ש. התגובה מטויוטה הייתה משהו בסגנון…"אין לנו מושג. אבל היי, נשמח לדעת בעצמנו!". בינתיים המאמץ של הממשל האמריקאי התרחב למניעה כוללת של מוצרים וסחורות מתוצרת מערבית שיגיעו ויישרתו את המדינה האיסלאמית.

מהיכן הגיעו אלפי טויוטה היילקס לידיים של דאע"ש? צילום: רוני נאק

מהיכן הגיעו אלפי טויוטה היילקס לידיים של דאע"ש? צילום: רוני נאק

אחרי חודשים של חקירה אינטנסיבית הפתרון הגיע – כמה מביך – כמה דלתות במורד המסדרות ממשרד האוצר, במחלקת המדינה של הממשל האמריקאי. זו, שלחה רק כמה חודשים לפני כן צי של טנדרים חדשים לגמרי אשר היו אמורים להיכנס לשירות בצבא סוריה החופשי (FSA) וזה משלוח אחד מני רבים אשר יזמו הממשל האמריקאי אבל גם הממשלה הבריטית של טויוטה היילקס – אותה ביקשו במפורש ה"יועצים" של גופי המודיעין על הקרקע הסורית. עם התקדמות הכיבושים של דאע"ש, כלי הרכב הרבים נפלו לידיהם כפרי בשל.


פולקסווגן אמארוק מקבל דיזל V6

$
0
0

תומר הדר

פולקסווגן אמארוק, המתחרה הגרמני לטויוטה היילקס ואיסוזו D MAX  זוכה לשדרוג, הן מבפנים והן מבחוץ. כפי שפרסמנו, פולקסווגן מעוניינת למצב מחדש את האמארוק, לא בהכרח כמתחרה ישיר להיילקס ודומיו, אלא דווקא כטנדר יוקרתי.

טנדר פולקסווגן אמארוק 6V. מדלג גבוה מעל למתחרים שלו. צילום: פולקסווגן

טנדר פולקסווגן אמארוק 6V. מדלג גבוה מעל למתחרים שלו. צילום: פולקסווגן

השלב הראשון (והמשמעותי ביותר) בבידול האמארוק מעל למתחרים הוא יחידת הכוח, או כפי שפולקסווגן מגדירה זאת: "לב גדול יותר". במסגרת זאת תציע פולקסווגן את האמארוק עם מנוע (EU-6) דיזל בנפח 3.0 ליטרים בעל שש בוכנות, אשר מפיק 224 כוחות סוס. שיא המומנט, 56 קג"מ מופק כבר ב-1,500 סל"ד והמנוע, בדומה לקודמיו, ישודך לתיבת הילוכים אוטומטית הידראולית בעלת שמונה מהירויות. זו גרסה של הדיזל 6V אשר אנו מכירים מפולקסווגן טוארג וגם משרת אודי A6 ו-A7 (עם הספקים עד 272 כ"ס בהקשר של אודי – ופוטנציאל שיפורים מרתק).

גגונים ומנשאים לרכב

גגונים ומנשאים לרכב

צריכת הדלק הרשמית, לפי פולקסווגן היא 13.1 קילומטר לליטר אחד של סולר ושיעור פליטת המזהמים של הפולקסווגן, שלמדה לאחרונה דבר או שניים על ענייני זיהום אוויר ודיזלים, הוא 199 גרם של CO2 לקילומטר.

טנדר פולקסווגן אמארוק 6V. מדלג גבוה מעל למתחרים שלו. חישוקי 20 אינשט' כפריט תקני בטנדר?! צילום: פולקסווגן

טנדר פולקסווגן אמארוק 6V. מדלג גבוה מעל למתחרים שלו. חישוקי 20 אינשט' כפריט תקני בטנדר?! צילום: פולקסווגן

המנוע החדש יוצע במספר קונפיגורציות הנעה: הנעה אחורית בלבד, הנעה כפולה-קבועה בעלת דיפרנציאל טורסן – וגם גרסה בעלת מערכת 4MOTION  של פולקסווגן. לצד שדרוג יחידת הכוח מציע האמארוק גם שדרוג למראה החיצוני שכולל עיצוב מחדש לחרטום ותוספת של מושבים קדמיים ארגונומיים שאמורים, לפי פולקסווגן, להיות יותר נוחים ותומכים.

עדכונים נוספים כוללים שידרוג כשר הגרירה ל-3.5 טונות, מעבר למערכת היגוי חשמלית מלאה, מערכת בלמים מחוזקת עם דיסקים בקטרים גדולים יותר בגרסה הבכירה אשר גם תהנה מפנסי LED, מראה מעודכן לחרטום ואפילו אופציה לחישוקי 20 אינטש'.

זה המנוע אשר משרת פולקסווגן טוארג אבל גם אודי A6 ו-A7 עם הספקים של עד 272 כ"ס וכ-70 קג"מ. צילום: VW

זה המנוע אשר משרת פולקסווגן טוארג אבל גם אודי A6 ו-A7 עם הספקים של עד 272 כ"ס וכ-70 קג"מ. צילום: VW

לסקודה יש רכב שטח גדול

$
0
0

תומר הדר

רכב הכביש שטח הגדול שסקודה תציג במהלך החודשים הקרובים יקרא "קודיאק", כך הודיעה החברה באופן רשמי. עבור קוראינו שאינם חיים בערבות השלג של אלסקה, הנה מעט מידע: הקודיאק הוא זן של דוב. דוב קודיאק מכונה גם "גריזלי אלסקאי". משקלו הממוצע של זכר הוא כ-480 עד 530 קילוגרמים, כלומר פחות מרכב הכביש שטח החדש של סקודה. קודיאק הוא גם שמו של חבל ארץ באלסקה שבו, במפתיע, חיים דובי הקודיאק ונחשו מה…יש גם נהר בשם קודיאק, ואפילו אי בשם קודיאק.

סקודה וויז'ן S מבשרת את המראה של "קודיאק" עליו הכריזה אתמול סקודה. צילום: סקודה

סקודה וויז'ן S מבשרת את המראה של "קודיאק" עליו הכריזה אתמול סקודה. צילום: סקודה

מבחן רכב סקודה ייטי

מבחן רכב מיצובישי אאוטלנדר מול ניסאן אקסטרייל

כמו שהנכם יכולים להבין מבין השורות אין עוד מידע מפורט על הרכב למעט שם הדגם והעובדה כי יצוייד גם בהנעה כפולה. גרסת אב הטיפוס של הקודיאק, מכונית הקונספט VISION S הוצגה השנה – מדובר ברכב המבוסס על פלטפורמת MQB  של קונצרן פולקסווגן – ומשתרע על 4,700 מילימטרים, אורך שישמר גם כאשר הקודיאק יגיע ליצור. בדומה לאב הטיפוס, גם הקודיאק יצויד בשבעה מושבים.

סקודה מאחוריך! ג'יפ קודיאק עם 7 מושבים והנעה כפולה, עשוי להתנגח ראש בראש בהצלחה של מיצובישי אאוטלנדר. צילום: סקודה

סקודה מאחוריך! ג'יפ קודיאק עם 7 מושבים והנעה כפולה, עשוי להתנגח ראש בראש בהצלחה של מיצובישי אאוטלנדר. צילום: סקודה

כמעט 4 וחצי מיליון מכוניות –למוסך עם כשל בכריות האוויר

$
0
0

תומר הדר

חטיבתה האמריקאית של קרייזלר מדווחת על מספר ריקולים גדולים, למספר נרחב של דגמים. כך מודיעה היצרנית. לפי קרייזלר, החברה גילתה חשד לכשל בכריות האוויר של כ-4.3 מיליון רכבים שנמכרו במהלך השנים האחרונות בארה"ב.

610X141

מדובר ברכבים שבכרית האוויר המותקנת בצד הנוסע שלהם מותקן מנגנון ניפוח מתוצרת TAKATA היפאנית. המנגנון עלול, בתנאי קיצון, לסבול מכשל הגורם לחדירת לחות אל מנגנון הניפוח, שמעצימה את עוצמת הפיצוץ הגורם לפתיחת הכרית. המשמעות, במקרים כאלה, היא פגיעה בפני הנהג ואף מוות במקרי קיצון.

קריאת תיקון של קרוב ל-4.5 מליון מכוניות של קרייזלר בשל כשל בכריות האוויר. רלוונטי גם לדגמים שבישראל. צילום: JEEP

קריאת תיקון של קרוב ל-4.5 מליון מכוניות של קרייזלר בשל כשל בכריות האוויר. רלוונטי גם לדגמים שבישראל. צילום: JEEP

רשימת הדגמים כוללת רכבי כביש שטח רבים – שחלקם, יש להדגיש, נוסעים גם בכבישי ישראל לאחר שהגיעו ארצה ביבוא אישי. בין הדגמים נמנים רכב הכביש שטח קרייזלר אספן (מן השנים 2007 עד 2009). טנדר דודג' דאקוטה (מן השנים 2005 עד 2011), רכב השטח דודג' דוראנגו (מן השנים 2004 עד 2009) והטנדרים דודג' ראם 1500, 2500 ו-3500, כמו גם דודג' ראם 4500 ו-5500, כולם מן השנים 2005 עד 2010.

קריאת תיקון של קרוב ל-4.5 מליון מכוניות של קרייזלר בין השאר גם ג'יפ צ'ירוקי בשל ציריות אחוריות פריכות מדי...צילום: ניר בן זקן

קריאת תיקון של קרוב ל-4.5 מליון מכוניות של קרייזלר בין השאר גם ג'יפ צ'ירוקי בשל ציריות אחוריות פריכות מדי…צילום: ניר בן זקן

בנוסף גם ג'יפ רנגלר, משנות היצור 2007 עד 2012 יזומן לריקול, כמו גם טנדר מיצובישי ריידר. בנוסף מודיעה קרייזלר על ריקול לג'יפ צ'רוקי מודל 2016, להחלפה של הציריות האחוריות, שעלולות להתעוות בשעת מאמץ.

מנוע דורמאקס נושם לרווחה

$
0
0

תומר הדר

שברולט סילבראדו, בגרסת הדיזל, תזכה בשנה הבאה לשדרוג, הן של העיצוב החיצוני והן של הביצועים, הודות למערכת יניקה חדשה, שתותקן בכל דגמי הסילבראדו המצוידים במנועי הדורמאקס של GM.

610X141

לפי שברולט, מדובר במערכת שמיועדת לאפשר למנוע לשמור על טמפרטורות עבודה נמוכות גם בתנאי נסיעה קשים. במישור הוויזואלי, ההבדל הניכר ביותר בין הסילבראדו הנוכחי והדגם החדש, שיגיע ארצה בשנה הבאה, הוא פתח היניקה הענק שיותקן על מכסה המנוע.

שברולו סילברדו מתעדכן עם מערכת יניקת אוויר חדשה אשר מבטיחה אוויר צונן וטרי לדוראמקס הגדול שמתחת. צילום: שברולט

שברולו סילברדו מתעדכן עם מערכת יניקת אוויר חדשה אשר מבטיחה אוויר צונן וטרי לדוראמקס הגדול שמתחת. צילום: שברולט

לפי שברולט, 60% מנפח האוויר שמנוע הדוראמקס צורך יסופק כעת מן הסביבה הישירה שמחוץ לתא המנוע, כלומר המנוע יוזן באוויר קר, שמייעל את הפעילות. 40% נוספים מנפח האוויר יסופקו לסילבראדו באמצעות פתח יניקה שימוקם מאחורי הפגוש הקדמי. על מנת שהסילבראדו יוכל לתפקד היטב גם בתנאי גשם ושלג, פתח היניקה מתוכנן כך שיכיל "מלכודת מים" שתבטיח שהמנוע ישאב אוויר קר – ולא מים קרים.

דודג'ראם מוגבל

$
0
0

תומר הדר

ספוילר: אין לכם יכולת לרכוש בישראל דודג' ראם REBEL. שזה קטע מוזר, כי לדודג' ראם REBEL  אין ספוילרים, די הגיוני בהתחשב בעובדה שמדובר בגרסה הקיצונית ביותר של טנדר העבודה הכבד של דודג', זה שלאחרונה הצטרף לשורות צבא ההגנה לישראל. מה זה REBEL? לקרייזלר יש חטיבת ביצועים: MOPAR – וחטיבת הביצועים הזו יודעת לקחת כל מוצר של תאגיד קרייזלר ולהפוך אותו להרבה הרבה יותר חזק והרבה הרבה יותר בעל יכולת. וכעת מגיע תורה של מופאר לפנק את הראם ולהציג חבילת REBEL  חדשה לשנת 2016.

דודג' ראם רבל מופאר - מהדורת יצור מיוחדת של טנדר השרירים עם מנוע HEMI (ההספק 395 סוסים) ומי זו שנוהגת? צילום: MOPAR

דודג' ראם רבל מופאר – מהדורת יצור מיוחדת של טנדר השרירים עם מנוע HEMI (ההספק 395 סוסים) ומי זו שנוהגת? צילום: MOPAR

מה כוללת חבילת המורדים? קודם כל הגלגלים: שחורים, מאיימים, בקוטר 17 אינטש. מעבר לזה, יש כמובן מיגון גחון, ניפוחים שחורים לכנפיים הקדמיות וחבילת גרפיקה שכוללת את הלוגו של מופאר. ובצד של התכל'ס: למנוע ההמי, בנפח 5.7 פאקינג ליטרים מתווספת מערכת יניקה שמאפשרת לראם לנשום יותר טוב – ומערכת פליטה מהממיר הקטליטי אחורה שמאפשרת לו גם לפלוט מהר את מה שהוא יונק בחופזה. הכוח – 395 כוחות סוס – מועבר אל ארבעת הגלגלים, באמצעות תיבה אוטומטית בעלת שמונה מהירויות, ממוגנת כמובן, כמו גם הטרנספר. נ"ב: אם בכוונתכם להזמין אחד כזה, כדאי למהר: מופאר תייצר רק 500 יחידות. בהצלחה.

דודג' ראם רבל מופאר - מהדורת יצור מיוחדת של טנדר השרירים עם מנוע HEMI (ההספק 395 סוסים) ומי זו שנוהגת? צילום: MOPAR

דודג' ראם רבל מופאר – מהדורת יצור מיוחדת של טנדר השרירים עם מנוע HEMI (ההספק 395 סוסים) ומי זו שנוהגת? צילום: MOPAR

טנדרים על בולי דואר

$
0
0

תומר הדר

אם יש לכם דוד מאמריקה, חבר בלוס אנג'לס, או יזיזה בניו יורק, זה הזמן לוותר על הוואטסאפ, לניילן את הסקייפ ולסגור את המיילים: המכתבים עושים קאמבק, ובגדול!

טוב, לא בדיוק, אבל אם יש לכם חברים בארה"ב ואהבה לטנדרים, כדאי שתבקשו מהם לשלוח לכם מכתבים שמבוילים בסדרת הבולים החדשים שהנפיק הדואר האמריקאי: מדובר בסדרת בולים שמנציחה את הטנדר האמריקאי הקלאסי.

השירות הבולאי בארוצת הברית הוציא סדרת בולים עם טנדרים של פורד ודודג'. צילום: SUPS

השירות הבולאי בארוצת הברית הוציא סדרת בולים עם טנדרים של פורד ודודג'. צילום: USPS

בין היתר מופיעים בסדרת הבולים אינטרנאשיונאל הרווסטר מ-1938, פורד F1 מ-1948 , שברולט פיק אפ מודל 1953 ופורד F100 מ-1965. מחיר הבולים אינו זול, אך אינו יקר: תמורת 9.40 דולרים יוכלו הדוד, החברה או הידידה לרכוש דף שלם של 20 בולים – ולשלוח לישראל בצירוף ברכות ואיחולים לבביים.

 

מה הקשר בין אוויר לנקניק?

$
0
0


אורי בן דוד

חלק גדול מאוכלוסיית נהגי רכבי השטח בישראל נוטים לחשוב שהוצאת אוויר מגלגלי הרכב שלהם יגרום לצמיג להרחיב את שטח המגע בינו לבין החול. לא כך הדבר. ההסבר להוצאת האוויר מהצמיגים מעט מורכב יותר.

לכל צמיג, כביש או שטח יש סוליה ברוחב נתון (ראה שירטוט). סוליה זו היא שכבת גומי נוקשה שאינה משנה את רוחבה עם מילוי או ריקון האוויר בצמיג – עובדה. אבל שינויים בלחץ האוויר הפנימי בצמיג ישנה גם דבר מה בסולייתו (כזכור, היא זו שבאה במגע עם השטח) – את צורתה.

סוליית הצמיג איור: אורי בן דוד

סוליית הצמיג איור: אורי בן דוד

  • במקרה ונמלא בצמיג הרבה אוויר, מעל המומלץ – תהפוך סוליית הצמיג למקומרת. מרכז הסוליה יבלוט ואילו צידי הסוליה יהיו נמוכים ביחס אליו.
  • במקרה ונמלא אוויר בצמיג בדיוק על פי המלצת היצרן – תהיה סוליית הצמיג ישרה ומקבילה למשטח מתחתיה.
  • במקרה ולחץ האוויר יהיה הרבה מתחת למומלץ – תקבל סוליית הצמיג מעין קוער (מהמקור – קערה), מרכז הסוליה יהיה שקוע וקצוות הסוליה יהיו גבוהות ביחס אליו.

אז מה הסיבה להוצאת האוויר מהצמיג בשטח חולי?

שרטוט שני צמיגים השוואה. איור אורי בן דוד

שרטוט שני צמיגים השוואה. איור אורי בן דוד

זוכרים שלחץ אוויר נמוך יוצר קער? שיאו של הקער נוצר במרכז הסוליה. משקל הרכב לוחץ דרך החישוק על הצמיגים, משם, עובר המשקל דרך דפנות הצמיג ודרך קצות הצמיג (ראה שרטוט) ולוחץ  את החול למטה. החול הנלחץ כלפי מטה דוחף ומפנה את החול שמתחתיו לצדדים ולמטה. חלק מהחול נלחץ לכיוון מרכז סוליית הצמיג ויוצר מתחת לסוליה, מעין גליל חולי מהודק ודחוס ("נקניק") אשר מונע למעשה מהצמיג לשקוע לתוך החול הרך.

ולמה למרות הוצאת האוויר מהצמיגים שוקעים כלי הרכב לפעמים?

הסבר לזה היא כבר תורת הנהיגה בחול שקשורה במספר דברים נוספים. אולי בפעם אחרת.


צפו: טנדר רנו אלאסקאן

$
0
0


תומר הדר

לקראת תערוכת הרכב בפריז, רנו חושפת את האלאסקאן, טנדר המיועד להתחרות במיצובישי טרייטון, טויוטה היילקס ודומיו. האלאסקאן, שיבואו לישראל נבחן בימים אלה על ידי קבוצת קרסו מבוסס על מכלולים מוכחים של ניסאן נבארה (או פרונטיר בארה"ב), הטנדר הבינוני של החברה האחות ניסאן, ומיועד בעיקר לשיווק בדרום אמריקה, אפריקה ובמזה"ת.

רנו עתידה לחשוף בקרוב טנדר 4X4 מבוסס ניסאן נאבארה. טנדר רנו אלאסקאן. צילום: רנו

רנו עתידה לחשוף בקרוב טנדר 4X4 מבוסס ניסאן נאבארה. טנדר רנו אלאסקאן. צילום: רנו

הצגת האלאסקאן אינה מפתיעה: יצרניות רכב נוספות, לדוגמה פיאט, הודיעו לאחרונה על הצגת טנדרים המבוססים על מכלולים יפאניים (במקרה של פיאט מדובר במכלולי מיצובישי טרייטון) – והאמארוק של פולקסווגן מוכיח באירופה ובדרום אמריקה שגם טנדר עם סמל אירופי בהחלט יכול להצליח.

רנו עתידה לחשוף בקרוב טנדר 4X4 מבוסס ניסאן נאבארה. טנדר רנו אלאסקאן. צילום: רנו

רנו עתידה לחשוף בקרוב טנדר 4X4 מבוסס ניסאן נאבארה. טנדר רנו אלאסקאן. צילום: רנו

לעין מימון על מיצובישי טריטון

טויוטה היילקס מול מיצובישי טריטון מול איסוזו דימקס

על פי נתוני רנו, האלאסקאן יצויד במנועי טורבו דיזל, בנפח 2.3 ליטרים, שמוכרים היטב מרנו מאסטר. המנועים יוצעו בשתי גרסאות: 158 ו-187 כ"ס שישודכו לתיבות ידניות בעלות שש מהירויות ותיבות אוטומטיות בעלות שבע מהירויות. לצד מנוע הטורבו דיזל העיקרי, לטובת שווקים מעט פחות מתוחכמים יוצעו גם גרסאות קלות יותר לתחזוקה, בעלות מנועי דיזל ובנזין בנפח 2.5 ליטרים. בדומה לנבארה, גם האלאסקאן מוצג בגרסאות בעלות הנעה כפולה, שחלקן יצוידו בנעילה אחורית. ברשימת האופציות יופיעו גם מערכת בקרת ירידה במדרון ובקרת יציבות.

בפנים, האלסקאן מיועד להציע תא נוסעים שיישר קו עם יתר דגמי רנו המשפחתיים – ויכלול בין היתר התנעה באמצעות כפתור, מסך מגע בקוטר 7 אינץ' וארבע מצלמות שיתעדו למען הנהג – ויכולת השטח – את המתרחש מחוץ לרכב.

באותה נשימה נציין כי פיאט פולבק – הטנדר מבוסס מיצובישי טרייטון – כבר משלים את השלבים האחרונים שלו לקראת ההשקה הישראלית. זו צפויה להתקיים בחודשים הקרובים.

רנו עתידה לחשוף בקרוב טנדר 4X4 מבוסס ניסאן נאבארה. טנדר רנו אלאסקאן. צילום: רנו

רנו עתידה לחשוף בקרוב טנדר 4X4 מבוסס ניסאן נאבארה. טנדר רנו אלאסקאן. צילום: רנו

ארה"ב: אל תסעו בהונדה!

$
0
0

תומר הדר

פרשת כריות האוויר המסוכנות מתוצרת טקאטה היפנית כבר מזמן אינה עניין חדש, אך כעת פרשה חדשה מאיימת לגמור את יצרנית כריות האוויר היפאנית באופן סופי. ה-NHTSA, ארגון הבטיחות בדרכים הבכיר ביותר בארה"ב הודיע באופן חריג כי הוא קורא לבעלי מספר דגמים של הונדה שלא לנסוע במכוניתם, אלא אם הם כבר ביקרו במוסך ותיקנו את כריות האוויר. מדובר בלא פחות מ-300 אלף בעלי הונדה ואקורה (מותג הפרימיום של הונדה), שבהן מותקנת כרית האוויר הכושלת של טקאטה. בין הדגמים שלבעליהם לא מומלץ לנסוע בהם נמנה רכב הכביש שטח הגדול של הונדה – הפיילוט – ממודל 2003 – וגם הונדה cr-v מודל 2002. בנוסף לרכבי הכביש שטח של הונדה תזומן הונדה סיוויק מודל 2002, הונדה אקורד מודל 2002, אקיורה (חטיבת היוקרה של הונדה) TL מודל 2002 ו-2003, והמיניוואן הונדה אודיסי מודל 2002.

הסיבה לאזהרה הבהולה של ה-NHTSA, בניגוד למכוניות רגילות ש"סתם" מזומנות למוסך לתיקון היא ההסתברות לפגיעה: בדגמי הונדה הללו, כרית האוויר עלולה לא רק לא להתנפח כראוי – אלא גם להיקרע. לפי ה-NHTSA, קיימים כ-300 אלף רכבים כאלה בארה"ב וההסתברות של נוסעיהם להיפגע בתאונה כתוצאה מכרית אוויר פגומה היא 50%, כלומר נתון גבוה בצורה בלתי רגילה.

ב.מ.וו חוטפת בלקאאוט

$
0
0

תומר הדר

ביפן, כך ניכר, רכב כביש שטח שחור של ב.מ.וו, כזה שמצויד בחלונות שחורים כהים, הוא פריט מבוקש. עד כדי כך מבוקש, ש-ב.מ.וו יפן החליטה לייצר 200 יחידות בלבד של X3, שמיועדות רק לשוק היפני, בצבע שחור מיוחד. מדובר בסדרת-יצור מוגבלת, שתיקרא BLACKOUT EDITION ותשווק רק ביפן, לכבוד חגיגות 100 השנים להיווסדה של ב.מ.וו. לפי תיאורי החברה הבווארית, מדובר ב"רכב עירוני מדליק, שמאחד את פנימיותו וחיצוניותו בהרמוניה באותו גוון של צבע שחור" – שיהיה.

מהדורת יצור מוגבלת של 200 יחידות בלבד לשוק היפני של ב.מ.וו X3 - בלאקאאוט. צילום: ב.מ.וו

מהדורת יצור מוגבלת של 200 יחידות בלבד לשוק היפני של ב.מ.וו X3 – בלאקאאוט. צילום: ב.מ.וו

מבחן רכב ב.מ.וו X3

המסעדה הכי טובה בערבה

מבחינה מכאנית, BLACKOUT EDITION אינו שונה מכל X3 רגיל: הוא מצויד במנוע דיזל בנפח 2.0 ליטרים, המפיק 181 כ"ס ומשודך לתיבת שמונה המהירויות המוכרת של ZF. מבפנים, ב.מ.וו X3 היפני מתהדר במושבי עור שחורים, דיפון גג שחור ודוושות אלומיניום. בחוץ, שלא במפתיע, הרכב ניתן רק להזמנה בצבע שבב.מ.וו מכנים "שחור ספיר". המחיר, אם יצא לכם להיות ביפן ולחפוץ לפתע בכמיהה בלתי נשלטת לב.מ.וו שחורה, הוא 6,980,000 יין (או 68 אלף דולר).

מהדורת יצור מוגבלת של 200 יחידות בלבד לשוק היפני של ב.מ.וו X3 - בלאקאאוט. צילום: ב.מ.וו

מהדורת יצור מוגבלת של 200 יחידות בלבד לשוק היפני של ב.מ.וו X3 – בלאקאאוט. צילום: ב.מ.וו

וידאו: איסוזו דימקס משופר מהבית

$
0
0

תומר הדר

בישראל, כל ג'יפאי יודע, אפשר לגשת לסוכנות, לרכוש טנדר ארבע על ארבע חדש, ואז לשדרג: להתקין הגבהות ראויות – ואז צמיגים גדולים – ואז להיכשל בטסט, לחטוף הורדה מהכביש, לאבד את אחריות היבואן ולפעמים גם לסיים במשטרה.

בעולם הנאור, בשונה מישראל, הדברים לא עובדים כך. תראו לדוגמה את בריטניה. בבריטניה לקוח יכול להיכנס לסוכנת של איסוזו – לבקש די מקס – ואז לשמוע מאיש המכירות על שיתוף הפעולה שהחל השבוע בין איסוזו בריטניה ובין ARCTIC TRUCKS – אותה חברה שבנתה את ההיילקס המפורסם של טופ גיר שטיפס לפסגת הר געש באיסלנד.  לפרי שיתוף הפעולה קוראים איסוזו די מקס AT35  – ולפי איסוזו מדובר בטנדר האקסטרימי ביותר שנמכר אי פעם על ידי סוכנות מורשה של יצרן רכב. מדוע הוא נקרא AT35? – ניחשתם נכון: כי הוא נוסע על צמיגי 35 אינץ' שמעניקים לו מרווח גחון של 290 מילימטרים. המחיר מתחיל ב-30,999 ליס"ט לגרסה ידנית בעלת קבינה וחצי, ממשיך ל-33,499 ליס"ט עבור טנדר דאבל קבינה בעל תיבה ידנית ומסתיים ב-34,499 לי"סט עבור די מקס AT35 דאבל קבינה אוטומטי.

טנדר איסוזו דימקס משופר ארקטיק טראקס - עם צמיגי 35 אינטש' מקוריים. צילום: איסוזו

טנדר איסוזו דימקס משופר ארקטיק טראקס – עם צמיגי 35 אינטש' מקוריים. צילום: איסוזו

איסוזו לא ממש מפרטת אילו שדרוגים בוצעו בדי מקס הארקטי, אך מן הסתם, כדי לאכלס את צמיגי הענק בוצעו שינויים של יחסי העברה, במיוחד לנוכח העובדה שהדי מקס מסתפק במנוע הדיזל רגיל של איסוזו, בנפח 2.5 ליטרים אשר מפיק 163 כוחות סוס. נ"ב: אל תבנו על האיסוזו הזה בישראל, יש דברים שצריכים כנראה להישאר בגדר חלום.

וידאו: פורד ראפטור עוד יותר מהיר

$
0
0

תומר הדר

מה אנחנו רוצים?  פורד ראפטור! מתי אנחנו רוצים אותו? עכשיו! איך ננהג בו בכביש? מהר!! איך ננהג בו בשטח? יותר מהר!!!! ועכשיו אפשר באמת, אבל באמת לנהוג בפורד ראפטור ממש ממש מהר.

לפי פורד, הראפטור החדש יצויד במערכת בקרת נהיגה, בעלת שישה מצבים ועדת לטפל בכל תוואי שבו בעל הראפטור יבחר לנסוע – כל עוד זה מהר. במצב "רגיל" הרכב מיועד לנסוע בעיקר בכביש, בתנאים יום יומיים. במצב "ספורט" הראפטור משנה את עורו: תגובת הדוושה הופכת להיות חדה יותר וההיגוי כבד יותר. גם תיבת ההילוכים תמשוך את ההילוכים מעט יותר. במצב בעל השם המוזר "מזג אוויר", שמיועד לשלג ולבוץ, תגובת הדוושה חדה פחות ותיבת ההילוכים תאפשר העברות שלא יגרמו סבסוב של הגלגלים, כדי למנוע איבוד אחיזה. במצב "חול" ניתן לנסוע במהירות גבוהה, במפתיע, על חול.

פורד ראפטור מודל 2017 מקבל מערכת ניהול חכמה המשנה את אופי המפלצת לפי סוג השטח שבא לכם לחרע. צילום: פורד

פורד ראפטור מודל 2017 מקבל מערכת ניהול חכמה המשנה את אופי המפלצת לפי סוג השטח שבא לכם לחרע. צילום: פורד

הייחוד של המצב החולי הוא שהוא מאפשר נעילה של הדיפרנציאל האחורי גם ב-HIGH, לצורך השגת אחיזה מרבית. במצב שבפורד מכנים BAJA (אתם יודעים לבד למה) ניתן להישאר ב-HIGH והתיבה לא תאפשר העברת הילוך עד הקו האדום – להשגת מהירות מרבית בשטח חולי – ובמצב שאנחנו אוהבים – ROCK CRAWL הראפטור נח לו ב-LOW, הדיפרנציאל (נשלט אלקטרונית) ננעל באופן אוטומטי ותיבת ההילוכים מאפשרת העברות "רגועות" כדי לא לגרום להעברות משקל לא רצויות. כיום, למרבה הזוועה, לא ניתן לרכוש ראפטור בישראל, אך בעבר היו כמה יחידות בודדות שהסתננו ארצה ביבוא מקביל וגם ליחידות צה"ל, כך שמי יודע, אולי יש למה לצפות.

פורד ראפטור מודל 2017 מקבל מערכת ניהול חכמה המשנה את אופי המפלצת לפי סוג השטח שבא לכם לחרע. צילום: פורד

פורד ראפטור מודל 2017 מקבל מערכת ניהול חכמה המשנה את אופי המפלצת לפי סוג השטח שבא לכם לחרע. צילום: פורד

Viewing all 462 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>